20 Şubat 2008 Çarşamba

Kontra-Yorum: Heykele saldıran “türban” takmayı unutmuş!

Her zaman böyle olmuştur. Ne zaman "dini özgürlükler" konusunda merkez medyanın hoşlanmadığı bir adım atılsa bir “Atatürk heykeline saldırı” vakası hemen ertesinde yaşanır. Gözünden hiçbir şey kaçmayan acar medya mensupları da vakayı yerinde tespit eder ve failleri polisten önce bulur. Provokasyonun nerden geldiği belli olmasa da faturanın kime kesileceği açıktır: “Bilinçsiz, gerici, çağdışı bir kısım insanlar” Bir nevi Kubilay ya da 31 Mart sendromu yaşayanlar, ferahlamak için ağızlarına hemen "irtica geliyor" sakızı atarlar. İşte son örneği: "İzmir'de Çamdibi Atatürk Parkı içinde bulunan Atatürk Heykeli'ne önceki gün sabaha karşı bir saldırı gerçekleşti. Olayda, Ulu Önder Atatürk'ün ve el ele tutuştuğu kız öğrencinin heykelinin kolları koparılarak yerlere atıldı."

Bornova Belediye Başkanı CHP'li Sırrı Aydoğan olayı nefretle kınarken şöyle demiş: “Bilinçsiz, gerici, çağdışı bir kısım insanların elinden çıkmış olduğu belli olan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ulu önder ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Modern Türkiye'nin mimarı olan Atatürk'ün anıtına yapılan bu saldırı özünde Cumhuriyetimizin kazanımlarına yönelik bir saldırıdır. Son dönemde gündeme getirilen türban tartışmaları gerici bir takım güçleri cesaretlendirmiştir. Olayı nefretle kınıyorum. Atatürk ve onun eserlerine yönelik saldırılara her zaman için karşı duracağız. Yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Heykeli ise en kısa zamanda eski haline getirerek yenileyeceğiz'' dedi.

Sözde laik bir devlette “ulu” sıfatının nasıl kullanılabildiğine kafa yormayan CHP’li başkanın sözleri durumu yeterince açıklıyor. Başörtüsüne serbestlik tartışmasıyla birlikte "mahalle"den gelen saldırılarına bir yenisi daha eklenmiş! Sözde heykele saldırılarak, özde rejim yıkılmaya çalışılmış, yıkılamayınca da kırılmış! Ama saldırıda bazı unsurların eksik bırakıldığı kanaatindeyiz. “Ulu önder” ile kız öğrencinin el ele tutuşmasını caiz görmeyen saldırganımız, bu namahrem teması ortadan kaldırmış ama kız öğrenciye “türban” takmayı unutmuş. Böyle yapsaydı, daha sansasyonel bir olay olabilirmiş. Merkez medyaya da “türbanlı” kardan kadından sonra “türbanlı” heykel malzemesi çıkardı. Fatih Çekirge de "Ben dememiş miydim" diye yazardı!

Hiç yorum yok: