29 Şubat 2008 Cuma

Kontra-Yorum: Suç aletleri: Seccade, Tespih, Ayet Panosu

Bir Milliyet & DHA klasiği daha: Namaz kılanlar ihbar edildi; mescit ‘örgüt yuvası’; seccade, tespih ve Arapça ayet yazılı panolar da ‘suç aleti’ gibi gösterildi.

Milliyet Gazetesi, jurnalci gazeteciliğin müstesna örneklerini sergilemeye devam ederken, Doğan Haber Ajansı muhabirleri de kendilerine ihbar ettikleri olaylarla lojistik destek sağlıyor. İkilin son işbirliği, Bolu İl Tarım Müdürlüğü binasındaki bir odanın, namaz kılınması için mescit haline getirilmesi oldu. Baskın yapmak isteyenler için odanın tam adresinin verilmesi de ihmal edilmedi: “Aktaş Mahallesi'ndeki binanın giriş katında Destekleme Şube Müdürü'nün odasının hemen karşısında bulunan mescidin kapısına, diğer odaların girişlerinde bulunan levhalar gibi "B-107 Mescit" yazısı asıldı.”


“Personelin mesai saatleri içinde namaz” kıldıkları özellikle ifade edilerek, memurların mescidi aslında ‘işten kaytarmak için açtıkları’ gibi bir imada bulunuldu. Haberin devamındaki cümlelerde, adeta baskın yapılan bir suç şebekesinin örgüt evinde ele geçirilen suç aletlerinden bahsediliyor gibi: “Mescit, yeşil halı ile kaplanırken ön safta bir seccade ve tespihlerin asılı bulunduğu askı ile duvarlarda Arapça ayet yazılı panolar bulunuyor.” Bundan daha normal bir şey olabilir mi? Namaz kılınan bir yerde DHA muhbirleri başka ne bulmak istiyordular ki? Bu arada haberin sonundaki cümle dikkatten kaçmasın: “Bolu Valisi Ali Serindağ, İl Tarım Müdürlüğü'nde mescit açıldığından haberi olmadığını belirterek, “Konuyu araştırıp inceleme başlatacağız” dedi.” Demek ki, bu çok gizli namaz şebekesini(!) deşifre eden DHA; ilgili mercileri harekete geçirmeyi de ihmal etmemiş! Geçen günlerde yapılan merkez medya ihbarı üzerine Edirne Valisi’nin başörtülü bir doktor hakkında soruşturma başlattığı düşünülürse, çabalar boşuna değil!

Hiç yorum yok: